Sprawdź 6 PORAD które wykorzystasz w swojej kuchni
ZAFARBOWANE DŁONIE – jeżeli drylowałaś wiśnie, kroiłaś buraczki lub inne barwiące warzywa i owoce to użyj mieszanki wody i kwasku cytrynowego aby usunąć przebarwienia.
Jeżeli nie masz kwasku cytrynowego to użyj plasterka cytryny i nim zetrzyj przebarwienia.

BIAŁY SER – aby przedłużyć jego świeżość zawsze przechowuj go w szczelnie zamkniętym pojemniku wraz z kostką cukru.

TŁUSZCZ NA PATELNI – tłuszcz na rozgrzanej patelni nie będzie pryskał na wszystkie strony jeżeli delikatnie posypiesz go solą.

GOTOWANIE KAPUSTY – jeżeli gotujesz kapustę to wrzuć do garnka kilka liści laurowych i piętkę od chleba. Dzięki temu zapach kapusty nie będzie aż taki intensywny.

ŚWIEŻOŚĆ JAJ – jeżeli nie jesteś pewna czy jajko jest jeszcze dobre to włóż je do wody – jeśli wypłynie na wierzch to lepiej je wyrzuć.

BRZYDKI ZAPACH Z LODÓWKI – jeżeli podczas Twojej dłuższej nieobecności coś się zepsuło w lodówce to do umycia półek w lodówce wykorzystaj wodę z octem.
Po umyciu lodówki wstaw do niej mały talerzy z nasypaną świeżą kawą.
