Trzy porady które wykorzystasz w swojej KUCHNI!
Ulepsz smak starych ziemniaków!
Jeżeli chcesz aby stare ziemniaki po ugotowaniu miały lepszy smak to podczas gotowania dodaj do wody odrobinę cukru lub mleka!
Zobaczysz!
Ziemniaki będą o wiele smaczniejsze!
---------------------------------------------------------------------------------
Jaka mąka i do czego?
Jeżeli pieczesz biszkopt lub kruche ciasto to najlepiej wykorzystać mąkę krupczatkę.
Jeżeli jednak masz zamiast upiec ciasto drożdżowe to użyj mąki mieszanej.
Na strudla najlepiej sprawdzi się zwykła mąka.
---------------------------------------------------------------------------------
Jak przechować ugotowany makaron?
Jeżeli chcesz ugotować makaron na później to musisz wiedzieć jak go najlepiej przechowywać.
Ugotowany makaron możesz wymieszać z odrobiną oleju lub masła – dzięki temu na pewno się nie poskleja.
Drugi sposób to zalanie makaronu zimną wodą zaraz po ugotowaniu i odcedzenie go dopiero po 20 minutach.