Pasta dr Budwig – połączenie sił dwóch składników w walce z chorobami

11 listopada 2016 12:01
Pasta dr Budwig – połączenie sił dwóch składników w walce z chorobami

Sekretem zdrowia i młodości są nienasycone kwasy tłuszczowe. Za niezwykle cenne i skuteczne w walce z otyłością i wieloma innych chorobami uważa się kwasy tłuszczowymi Omega-3. Składnikami tej niezwykłej pasty jest olej lniany oraz chudy twaróg. Należy wymieszać 2-3 łyżki oleju lnianego z 125 gad chudego twarogu. Składniki wraz z ulubionymi (tylko naturalnymi) przyprawami umieścić w blenderze i miksować aż do powstania całkowicie gładkiej pasty bez grudek.

Zdjęcie Pasta dr Budwig – połączenie sił dwóch składników w walce z chorobami #1

Pasta dr Budwig, dietetyczki i pionierki badań nad olejem lnianym i Omega 3, jest znana prawie na całym świecie. Olej lniany i twaróg na pierwszy rzut oka nie wyglądają na cudowne składniki, jednak łącząc je uzyskujemy coś niezwykle cennego. Proporcja kwasów omega 6 i omega 3 w oleju lnianym jest niepowtarzalna, dlatego nie można zastąpić go żadnym innym olejem. Połączony z chudym twarogiem o wysokiej zawartości białka nabiera nowych właściwości. Dzięki połączeniu nienasycone kwasów tłuszczowych z aminokwasami z twarogu – L-cysteiną tłuszcze stają się rozpuszczalne w wodzie. Umożliwia to szybkie i pełne przyswajanie ich właściwości w całym organizmie. Jest to prawdziwy zastrzyk składników odżywczych dla każdej komórki w ciele,który nie byłby możliwy bez połączenia ze sobą tych dwóch składników. Zapobiega wielu chorobom, a skutki niektórych chorób jest w stanie cofnąć. Według dr Budwig pastę należy jeść codziennie. Pierwszymi objawami jej doskonałego wpływu na nasz organizm będzie odzyskanie witalności, energii i dobrego samopoczucia.