Często jesz TILAPIĘ? Lepiej uważaj!

16 stycznia 2018 20:35
Często jesz TILAPIĘ? Lepiej uważaj!

Ryba Tilapia jest łatwo dostępna we wszystkich sklepach rybnych.

Jest też dosyć tania więc wielu ludzi często po nią sięga.

Spożywanie tej ryby może prowadzić do stanów zapalnych, a także chorób serca i innych schorzeń.

Tylko ryby żyjące na wolności mogą przynieść korzyści dla naszego zdrowia.

Jednak tilapia która dostępna jest w sklepach pochodzi z hodowli.

Ryby w hodowlach karmione są specjalnym pokarmem GMO.

Dodatkowo ryby w hodowlach często faszerowane są pestycydami i antybiotykami.

Inaczej nie dożyły by połowu.

Dzięki antybiotykom ryby są utuczone.

Niestety to wszystko trafia do mięsa i ląduje później na naszym talerzu.

Zdjęcie Często jesz TILAPIĘ? Lepiej uważaj! #1
fot. shutterstock


Zagrożenia w przypadku regularnego spożywania:

  • zwiększone ryzyko zapalenia stawów,
  • astma,
  • choroby serca.

Pamiętaj!

Jeżeli masz dostęp do ryby pochodzących z naturalnych łowisk to warto zapłacić więcej i spożywać samo zdrowie.